twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Ujian Dugaan Cobaan

Setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya.. Dan setiap ujian yang diberikan pada ku adalah semata-mata untuk menguji kekuatan dan semestinya menjadikan kita seorang yang lebih kuat. Mungkin ianya sudah menjadi lumrah suatu kehiupan yang punya sejarah. Setiap benda di muka bumi ini punya hati tidak kira ianya bernyawa atau tidak. Apa yang tersurat tidak bisa deria seperti kita merasainya melainkan kita sendiri mendalaminya dengan naluri hati sendiri.

Apa yang ingin dinyatakan adalah bukan ingin mencatatkan kesedihan..
bukan ingin berkongsi dugaan tetapi kita sesama manusia harus saling mengingatkan..
Yang buruk kita hindarkan dan yag baik kita sematkan. Aku redha dengan ketentuan ilahi dan aku berserah atas apa yang terjadi dalam menempuh perjuangan dalam peperangan yang masih belum selesai.
Hanya kekuatan jiwa dan semangat fisabilillah yang aku perlukan. semoga Allah memberi aku petunjuk dan sentiasa melindungi aku.

Ramadhan yang mulia

Salam.. Ramadhan muncul kembali..
hari ini masuk hari kedua kita menyambut ramadhan yang mulia ini..
semoga bulan yang indah ini setiap amalan yang aku lakukan penuh keberkatannya..
dan buat pengetahuan para sahabat.. hari ini juga masuk hari kedua untuk aku berniaga di pasar ramadhan...
semalam adalah hari pertama dan jelas sekali keseronokan mberniaga pada bulan ini jelas terasa. Ini juga adalah sunnah rasullullah s.a.w... semoga Allah memurahkan dan meluaskan lagi rezeki kami seluas lautan di muka bumi ini.

Kenangan yang diabadikan.....


video


Makan time.. media2 yang membuat liputan di FFM ke-22 kota kinabalu sabah.



video


Touching tgk budak2 nie...kesian...:(


video

Island Hoping.....!! FFM ke-22

Salam.. Pada hari terakhir aku disabah, pihak kerajaan negeri Sabah wat lawatan untuk 3tempat untuk dikunjungi sebagai tempat perlancongan.. kiranya celebrate FFM da abis ar nie... Selepas keesokan harinya malam FFM selesai, Ahad 9ogos..aku pilih untuk ikut trip island hoping.. die bagi 3 tempat.. antaranya international park..n cultural village.. tapi tempat tu sume aku da pegi.. so aku n kwn2 media yang lain serta ada artis2 yang join pegi trip ni naik satu bas. So kami sume pergi ke 2buah pulau.. pulau pertama ktorang gi minakap island kalo xsilap..kat situ ar aku snorkling abis2san ngan kak mimi rahzia... then lepas 2jam kat pulau tu..naik bot pi pulau sapi plak..fuuuh... memang puas hati woh....cuci mata..pemandangan cantik2..hehehehe.... then kat ctue diorang yang bwk kite da sediakan BBQ..fresh seefood dari laut... kesimpulannya..kenyaaaanggg n puas hati..!! pengalaman yang sukar untuk dilupakan... Sori pic 2 ni malas nak edit....













Elly (murai.com) lala,me n mimi rahzia (actor)

Elly (murai.com) lala,me n mimi rahzia (actor)

Budak2 giler2..me n helmi (finas) miahaha


Cintaku tertingggal disini...:(
Makanan yang sedap n seafood yang segarrr...

Radhi khalid (actor), me n mimirahzia (actor)

with kak mimie yang sporting abiss....:)

Mimierahzia n me....


Mat jawa ni eksyen je.. ajak turun xnakkk..

me n kak eza (actor)

me n abg zul(actor)

lala, swee n me
wachaaaaa.........!!







Art make me different.

















my artwork yang xbrape nak best...
cube2 jea....
jangan tanye aku shoot pkai kmera ape yea.. miahahaha...

"Rama-ramaku"

Rama-rama
Dirimu amat cantik
Secantik corakmu
Mekihat dirimu bebas
Aku gembira
Aku cuma berharap
Diriku sepertimu
Kamu seperti sedang menari-nari
Dengan gembira

Rama-rama
Ciptaan-Nya
Rama-rama
seindah rupanya
Aku cuma berharap
Dunia ini coraknya seperti
RAMA-RAMA



Putri ulam belacan

New updateee...!!! waahaha....









Assalamualaikum teman semua.. aku xtau nape aku malas btol nak update blog.. skrg ni da sbulan lbey aku mnjalani latihan prktikal kat finas..
mcm2 bende baru yang aku blaja... artis..HUHUHU.. mmg aku dunia aku ni more kpada artis kowt... asyik wat news pasal artis je.. bosan jugak... tapi kat finas ni bende paling besar aku dapat blaja adalah bout filem... nama pun filem nasional... aku try update dari semasa ke semasa.. buat peminat2 aku.. maaf ya coz xdpt nak tonjolkan sgt pkembangan diri aku nie.. hihii...